CSR Karrier   Kapcsolatok |   Akadálymentes verzió

2,5 milliárdos szálloda és konferenciaközpont lesz a KÉSZ kecskeméti irodaházából - Alapkőletétel

Ma délelőtt Kecskeméten a közreműködő szervezetek képviselői közösen tették le Magyarország első Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontjának alapköveit. A Starwood szállodalánc tagjaként működő négy csillagos business hotelt és a hozzá kapcsolódó konferenciaközpontot a 30 éves KÉSZ Holding kecskeméti irodaházából 723 millió forint uniós támogatás segítségével, összesen 2,5 milliárd forintból alakítja ki a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. Az épületkomplexumot várhatóan 2013-ban adják át, amellyel 43 új munkahely jön létre.

A hotel és a konferenciaközpont alapköveinek letételével hivatalosan is elkezdődött Magyarország egyik legmodernebb business hotelének és konferenciaközpontjának megvalósítása. Csütörtök délelőtt ugyanis Varga Mihály, a KÉSZ Holding igazgatóságának elnöke, Laskai Ildikó, a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. ügyvezetője, Dr. Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, valamint Klaus Brandstetter, az amerikai Starwood szállodalánc képviselője közösen tették le a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont alapköveit. Az alapkőletétellel együtt elindult a beruházás weboldala a www.kecskemethotel.hu is, ahol minden fontosabb információt, hírt megtalálhatunk a projekttel kapcsolatban, valamint 10 percenként frissülő kameraképen keresztül is követhetjük az építkezést.

A 27 országban hozzávetőlegesen 160 tagot számláló Four Points by Sheraton a Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. szállodalánc olyan specializált hotelmárkája, amely kifejezetten business szállodákat foglal magába. A kecskeméti létesítménynél is ezt tartották szem előtt, hiszen az irodaházból kialakított négycsillagos, négyszintes hotelben 129 szoba és 7 lakosztály lesz. A komplexum részeként fog üzemelni az 1400 négyzetméteres konferenciaközpont, amelynek fő konferenciaterme 400 négyzetméter alapterületű. A 480 férőhelyes konferenciaközpont a plenáris terem mellett hat kisebb szekciótermet, egyéb kiszolgáló helyiségeket foglal magában, a szállodán belül pedig bárt, éttermet és fitnesz központot alakítanak ki.

Varga Mihály, a kedvezményezett KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft-t magába foglaló KÉSZ Holding elnöke szerint: „Nemcsak a munkában, hanem az életben is olyat kell álmodni, amit meg is lehet valóstani. Most egy ilyen álom beteljesülésének vagyunk a mérföldkövénél. Büszke vagyok arra, hogy ezt a projektet a KÉSZ Csoport Kecskemét városával és a Starwooddal közösen álmodhatta meg.” A beszéd után Varga Mihály egy építési sisakot nyújtott át Kecskemét város polgármesterének, amely sisak nemcsak a megvalósítás kezdetét szimbolizálja, hanem a városvezető állandó belépési jogát az építési területre. A nyitástól kezdve a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont a Starwood szállodalánc tagjaként, az Interstate Hotels & Resorts fogja üzemeltetni. A hotel megvalósításának összértéke meghaladja a 2 milliárd, a konferenciaközponté pedig az 500 millió forintot. A létesítmény a 2013-as átadásával 43 új munkahely jön létre.

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ két DAOP európai uniós pályázat segítségével épül az Új Széchenyi Terv keretében. A Hotel kialakítása a "Négycsillagos business hotel kialakítása meglévő irodaház átalakításával Kecskeméten" című pályázat keretein belül 450 000 000 forint, míg a konferenciaközpont a "Multifunkcionális konferenciaközpont építése Kecskeméten" című pályázat segítségével 273.178.193 forint európai uniós támogatást nyert a kedvezményezett KÉSZ Ipari Park Kft-ből alakult KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. A beruházás megvalósulásához az európai uniós támogatás mellett elengedhetetlen volt a KRAFT & Associates közreműködése, hiszen ők mutatták be a Starwood szállodaláncot és koordinálták az egyeztetési folyamatot.